• Complain

Leckie - Adalet

Here you can read online Leckie - Adalet full text of the book (entire story) in english for free. Download pdf and epub, get meaning, cover and reviews about this ebook. publisher: İthaki Yayınları, genre: Detective and thriller. Description of the work, (preface) as well as reviews are available. Best literature library LitArk.com created for fans of good reading and offers a wide selection of genres:

Romance novel Science fiction Adventure Detective Science History Home and family Prose Art Politics Computer Non-fiction Religion Business Children Humor

Choose a favorite category and find really read worthwhile books. Enjoy immersion in the world of imagination, feel the emotions of the characters or learn something new for yourself, make an fascinating discovery.

Leckie Adalet

Adalet: summary, description and annotation

We offer to read an annotation, description, summary or preface (depends on what the author of the book "Adalet" wrote himself). If you haven't found the necessary information about the book — write in the comments, we will try to find it.

Leckie: author's other books


Who wrote Adalet? Find out the surname, the name of the author of the book and a list of all author's works by series.

Adalet — read online for free the complete book (whole text) full work

Below is the text of the book, divided by pages. System saving the place of the last page read, allows you to conveniently read the book "Adalet" online for free, without having to search again every time where you left off. Put a bookmark, and you can go to the page where you finished reading at any time.

Light

Font size:

Reset

Interval:

Bookmark:

Make

Ann Leckie, Tam zamanl yazar olmadan nce garsonluk, resepsiyonistlik, yemekhane alanl ve kayt mhendislii yapan yazar, ilk roman Adaletle Hugo, Locus ve Nebula bata olmak zere pek ok dl kazanmtr. Ei, ocuklar ve kedileriyle St. Louis, Missouride yaamaktadr.

Yazarn thakiden kacak kitaplar:

Kudret (Ancillary Sword)

Merhamet (Ancillary Mercy)

Adalet

Ann Leckie

Orijinal Ad: Ancillary Justice

thaki Yaynlar - 1047

Yayn Koordinatr: Tue Nida Sevin
Editr: Alican Sayg Ortanca
Kapak Grseli: John Harris
Kapak Uygulama: kr Karako
Sayfa Dzeni ve Baskya Hazrlk: kr Karako
1. Bask, Ekim 2015, stanbul

ISBN: 978-605-375-490-9

Sertifika No: 11407

Trke eviri Yaprak Onur, 2015
thaki, 2015
Ann Leckie, 2013

thaki Penguen Kitap-Kaset Bas. Yay. Paz. Tic. Ltd. ti.nin yan kuruluudur.
Bahariye Cad. Dr. hsan nler Sok. Ersoy Apt. A Blok No: 16/15
Kadky - stanbul
Tel: (0216) 348 36 97 Faks: (0216) 449 98 34

ANN LECKIE

ADALET

RADCH MPARATORLUU - I

eviren:
Yaprak Onur

Adalet - image 1

Bu kitabn ortaya ktn grme frsat bulamayan
ama ortaya kacana her daim inanm olan
annem Mary P. babam David N. Dietzlere ithafen.

1

lm griliine sahip beden, yaylan kanla lekelenmi karn iinde yzst ve rlplak yatyordu. Hava eksi on be dereceydi ve frtna sadece birka saat nce dinmiti. Gn doumunun soluk nda boylu boyunca uzanan przsz karn zerindeki birka ayak izi, yakndaki buzdan yaplma binaya gidiyordu. Bir hand buras. Ya da en azndan bu kasabada han saylan yerdi.

Uzanm kol ve omuzdan kalaya kadar inen hat, rahatsz edici bir biimde tandk geliyordu. Ama bu kiiyi tanmam neredeyse imknszd. Burada kimseyi tanmyordum. Buras Radchaailarn medeniyet kavramndan olabildiince uzakta, izbe ve souk bir gezegenin buz kapl, gzden rak bir kesiydi. Ben, sadece acil bir iim olduu iin burada, bu gezegende, bu kasabadaydm. Sokakta yatan bedenler beni ilgilendirmiyordu.

Bazen hareketlerime anlam veremiyordum. Bu kadar zaman gemi olmasna ramen ne yapacam bilmemek, bir sonraki hareketimi belirleyecek emirlerimin olmamas benim iin hl yeniydi. Bu yzden durup bu kiinin yzn grebilmek iin ayamla bedeni neden evirdiimi aklayamyorum.

Donmu, morarm ve kanl olmasna ramen onu tanyordum. Ad Seivarden Vendaaid; ok uzun zaman nce gen bir temen olarak benim amirim olmu, bir sre sonra da baka bir geminin komutasna terfi etmiti. Bin yl kadar nce ldn sanyordum ama inkr edilemez biimde buradayd. Yere melip nabz, zayf da olsa bir nefes aradm.

Hl yayordu.

Seivarden Vendaai artk beni ilgilendirmiyordu, benim sorumluluumda deildi. Ve hibir zaman en sevdiim amirlerden biri olmamt. Tabii ki tm emirlerine uymutum; -ou amirin yapt gibi- birimlerime zarar vermemi ballar ktye kullanmamt. Aksine hep soylu bir haneden gelen, iyi terbiye ve eitim grm birinin davranlarn sergilemiti. Elbette bana kar deil; ben bir insan deildim, geminin bir parasydm, bir aratm. Sonu olarak; hibir zaman zellikle ilgimi eken biri olmamt.

Dorulup hana girdim. erisi karanlkt; buz beyaz duvarlar uzun sre nce pislik ya da daha iren eyler tarafndan kaplanmt. Alkol ve kusmuk kokuyordu. Yksek tezghn arkasnda bir barmen duruyordu. Barmen yerliydi; ksa, tknaz, soluk tenli ve byk gzlyd. mteri kirli bir masann evresine yaylmt. Soua ramen zerlerinde sadece pantolon ve muflonlu ceket vard. Niltin bu yarm kresinde bahar balamt ve lk havann tadn karyorlard. Beni sokakta grm olduklarndan ve buraya girme amacm bildiklerinden emin olsam da beni grmezden geldiler. Byk olaslkla ilerinden biri ya da birka olaya dahil olmutu; Seivarden uzun sredir orada yatyor olsa hl hayatta olmazd.

Bir kzak kiralamak istiyorum, dedim, ve bir hipodermi seti satn almak.

Arkamdaki mterilerden biri kkrdayarak alayc bir tonda, Bak sen, ufaklk etin ceviz kt, dedi.

Dnp, konuan mterinin yzn inceledim. Mitlilerin genelinden uzundu ama onlar kadar soluk tenli ve tknazd. Benden daha yaplyd ancak ben ondan uzundum ve grndmden ok daha kuvvetliydim. Kiminle uratnn farknda deildi. Muflonlu ceketinin zerindeki keskin hatl labirent benzeri desene baklacak olursa byk ihtimalle erkekti. Ama tam olarak emin deildim. Eer Radch blgesinde olsam bunun bir nemi de olmazd. Radchaailar cinsiyete nem vermezdi ve benim ana dilim olan dillerinde cinsiyeti belirten herhangi bir ey yoktu. Ama u an konutuum dilde vard ve yanl olan kullanmak bama bela aabilirdi. Cinsiyeti ayrmak iin kullanlan iaretlerin blgesel olarak ok byk farkllklar gsterebiliyor olmasnn yan sra benim iin son derece anlamsz olmalar iimi daha da zorlatryordu.

Hibir ey sylememeye karar verdim. Ksa bir sre sonra birden masann zerinde ilgisini daha ok eken bir ey fark etti. Onu hemen burada ldrebilirdim, hem de hi aba sarf etmeden. Bu fikir cazip gelmiti. Ama u anda Seivarden nceliimdi. Yeniden barmene dndm.

Sanki araya hi kimse girmemi gibi, uyuuk ve umursamaz bir tavrla, Sen buray nasl bir yer sandn? dedi.

Kelimelerimi cinsiyet belirten ifadelerden kanmak iin zenle seerek, Bir kzak kiralayp hipodermi seti alabileceim bir yer, dedim. Ne kadar?

ki yz shen. Bunun, normal fiyatn en az iki kat olduundan emindim. Binann arkasnda duran kzak iin. Ama onu kendin karacaksn. Hipodermi seti iin de bir yzlk.

Tam set, dedim. Kullanlmam.

Tezghn altndan mhr bozulmam gibi grnen bir set kard. Arkadann da denmemi bir hesab vard.

Belki yalan sylyordu. Belki de gerekten vard. Ama her iki artta da syleyecei rakam gerei yanstmayacakt. Ne kadar?

yz elli.

Barmenin cinsiyetinden bahsetmekten kanacak kelimeler kullanabilirdim. Ya da cinsiyetini tahmin edebilirdim. Sonuta ansm yar yaryayd. Byle bir zavallnn, Seivardenn erkek olduunu biliyordum, bu iin kolay ksmyd; Bu kadar ok borlanmasna izin verdiinize gre herkese gveniyor olmalsnz, dedim erkek olduunu tahmin ederek. Barmen hibir tepki vermedi. Hepsi iin alt yz elli yeter mi?

Barmen, Evet, ou iin yeter, diye cevaplad.

Hayr, hepsi iin. imdiden anlaalm eer biri arkamdan gelip de daha fazla para ister ya da beni soymaya alrsa lr.

Sessizlik. Sonra arkamdan birinin tkrdn duydum. Aalk Radchaai.

Ben Radchaai deilim. Bu aslnda doruydu. Radchaai olmak iin nce insan olmak gerekiyordu.

Barmen kapya dnp hafife omuzlarn silkerek, O bir Radchaai, dedi. Aksann yok ama onlar gibi iren kokuyorsun.

Mterilerinize hep byle kt m davranrsnz? Arkamdaki mterilerden bir yuhalama sesi geldi. Cebime uzanp kardm bir avu dolusu chiti tezgha frlattm. st kalsn. kmak zere arkam dndm.

Paran sahte karsa yandn.

Eer kzak sylediin gibi arka tarafta deilse sen de yandn. Ve oradan ktm.

lk nce hipodermi seti. Seivarden evirdim. Setin mhrn yrttm; kartn dahili paralarndan birini krarak Seivardenn yar donmu, kanl azna bastrdm. Kartn zerindeki k yeile dner dnmez ince rty atm ve yklendiini kontrol ederek ona sarp altrdm. Sonra kza almak iin hann arkasna doru ilerledim.

ansma beni orada bekleyen kimse yoktu. Arkamda imdiden bir sr ceset brakmak zorunda kalmak istemiyordum; buraya olay karmaya gelmemitim. Kza n tarafa getirerek Seivarden kzaa ykledim. Kabanmn en d katmann karp zerine rtmeyi dndm ama hipodermi rtsnn zerinde bir yarar olmayacana karar vererek vazgetim. Kza altrp oradan uzaklatm.

Kasabann kndaki gri, yeil renkli bir dzine prefabrik odadan birini tuttum. ki metre karelik pis odada yatak rts yoktu, yorgan ve stma iin de iin fazladan para istediler. dedim; halihazrda Seivarden kardan kurtarmak iin deli gibi para harcamtm.

zerindeki kan elimden geldiince temizleyip nabzn -hl atyordu- ve vcut ssn -ykseliyordu- kontrol ettim. Bir zamanlar dnmeme bile gerek kalmadan vcut ssn, kalp at hzn, kanndaki oksijen ve hormon seviyelerini bilebilirdim. Sadece dileyerek her trl yarasn grebilirdim. Ama u anda kr gibiydim. Dayak yedii belliydi; yz imi, karn morarmt.

Next page
Light

Font size:

Reset

Interval:

Bookmark:

Make

Similar books «Adalet»

Look at similar books to Adalet. We have selected literature similar in name and meaning in the hope of providing readers with more options to find new, interesting, not yet read works.


Reviews about «Adalet»

Discussion, reviews of the book Adalet and just readers' own opinions. Leave your comments, write what you think about the work, its meaning or the main characters. Specify what exactly you liked and what you didn't like, and why you think so.