• Complain

Loes den Hollander - De heks in mij

Here you can read online Loes den Hollander - De heks in mij full text of the book (entire story) in english for free. Download pdf and epub, get meaning, cover and reviews about this ebook. publisher: De Crime Compagnie, genre: Detective and thriller. Description of the work, (preface) as well as reviews are available. Best literature library LitArk.com created for fans of good reading and offers a wide selection of genres:

Romance novel Science fiction Adventure Detective Science History Home and family Prose Art Politics Computer Non-fiction Religion Business Children Humor

Choose a favorite category and find really read worthwhile books. Enjoy immersion in the world of imagination, feel the emotions of the characters or learn something new for yourself, make an fascinating discovery.

Loes den Hollander De heks in mij

De heks in mij: summary, description and annotation

We offer to read an annotation, description, summary or preface (depends on what the author of the book "De heks in mij" wrote himself). If you haven't found the necessary information about the book — write in the comments, we will try to find it.

Loes den Hollander: author's other books


Who wrote De heks in mij? Find out the surname, the name of the author of the book and a list of all author's works by series.

De heks in mij — read online for free the complete book (whole text) full work

Below is the text of the book, divided by pages. System saving the place of the last page read, allows you to conveniently read the book "De heks in mij" online for free, without having to search again every time where you left off. Put a bookmark, and you can go to the page where you finished reading at any time.

Light

Font size:

Reset

Interval:

Bookmark:

Make

Schuilt er niet een heks in ieder van ons?

Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd of vanzelfsprekend. Kaia, Jill en Wiesje kunnen daarover meepraten. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben ze nog een andere gezamenlijke focus. Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die het beste en tegelijk het slechtste in hen naar boven halen.

En waardoor de heks in een van hen te veel ruimte krijgt.

..

..

..

Bestsellerauteur Loes den Hollander staat bekend om haar spannende en oer-Hollandse thrillers over herkenbare onderwerpen. In 2021 won ze de MAX Gouden Vleermuis voor haar hele oeuvre. Van haar boeken zijn ruim 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

Loes den Hollander

De heks in mij

..

..

..

..

..

2022 Loes den Hollander Omslagontwerp Margo Togni Foto omslag Magdalena - photo 1

2022 Loes den Hollander

Omslagontwerp: Margo Togni

Foto omslag: Magdalena Russocka, Arcangel

Verzorging ePub: Michiel Niesen, ZetProducties, Haarlem

Auteursfoto: Marloes Bosch fotografie

..

ISBN 978 94 6109 702 6

NUR 305

..

Meer informatie over De Crime Compagnie op www.crimecompagnie.nl

Praten is soms niets anders dan een list om niets te hoeven zeggen.

Simone de Beauvoir

Je woont in mij,

dat weet ik al

mijn hele leven.

Of je een jongen of een meisje wordt,

het maakt niet uit,

je lijkt op mij, wat je ook bent.

Ik ken je stem, je oogopslag,

je tred, je lach

en alle tranen die je plengen zult.

De wens om jou te baren

is heftig en verstikkend,

de drang je te ontmoeten

maakt wankel en onzeker,

maar haast je niet en kom

als het je tijd is.

Ik wacht op jou.

Je bent het kind

dat me verlossen zal

van onverzadigbaar verlangen.

Deel een: Het verhaal van Kaia

*

Weet je nog dat ik mijn eerste kinderboek schreef over het mannetje dat geluk kon brengen? Het was een boek voor kleuters, er werd een theatervoorstelling van gemaakt, ik won er de Griffel mee voor het meest positieve kinderboek. Ik moest jou eruit voorlezen, omdat je blij werd van het mannetje dat overal een oplossing voor had en iedereen aan het lachen kon maken. Je zei toen tegen me dat in mij de meest vredelievende geest huisde die volgens jou ooit had bestaan.

Dat zei je mooi En toen klopte het nog

Dit kan niet waar zijn.

Kaia volgt met wijd open ogen de woorden die de vrouw tegenover haar uitspreekt. Ze wil niet horen wat ze zegt, ze wil het alleen zien. Liplezen is nog steeds een prettige manier om informatie te ontvangen. Op dit soort momenten is ze zich er extra sterk van bewust dat de periode die ze ooit hartgrondig vervloekte toch van grote betekenis is geweest. Liplezen maakt haar rustig, met geluid erbij kunnen woorden zo genadeloos binnenkomen. Gelukkig lukt het haar nu om zich te concentreren op de lippen die de meest bizarre tekst produceren die ooit tegen haar werd uitgesproken. Het geluid van een stem is wel aanwezig in de kamer, maar als ze zich op de lippen blijft richten, kan ze misschien minder pijn voelen. Wat glanzen ze mooi, wat een prachtige kleur hebben ze.

Hebt u nog vragen?

Kaia sluit haar ogen.

Het spijt me voor u. De vrouw heeft weer een stem. Ze richt zich nu tot Gijs. Is het voor u ook allemaal duidelijk?

Kaia kijkt naar hem. Hij zit kaarsrecht in zijn stoel, zijn gezicht staat strak.

Ik denk dat we dit het best zo snel mogelijk kunnen regelen, zegt Gijs.

Kaia staat op en loopt naar de deur.

Waar ga je heen? roept Gijs. Kom terug. We moeten afspraken maken.

Laat haar maar even, hoort ze de gynaecologe nog zeggen voordat de deur van de spreekkamer achter haar dichtvalt.

*

Luister goed, kind in mijn buik, dit ga je me niet flikken. No way! Gesnopen?

Ik ben een gezonde vrouw en ik heb je samen met een gezonde man verwekt, al kan ik niet ontkennen dat het erg lang heeft geduurd voordat het lukte om een simpel zaadje een even simpel eitje te laten bereiken. We begonnen aan dit experiment toen ik zesentwintig was en ik ben vorige week veertig geworden, dus reken maar uit hoeveel jaren we ons best deden.

Of kun je soms niet rekenen? Waarschijnlijk niet, je hersenen zullen ook wel van geringe afmeting zijn, al is me dat niet duidelijk geworden bij alles wat die gynaecologe met haar mooie lippen allemaal uitgekraamd heeft. Bizar detail in dit verband, dat woord uitgekraamd, vind je ook niet? Of kun je zelfs ook niets vinden?

Wat ben jij voor een misbaksel? Wat heb je in mij te zoeken?

Was het nu echt zoveel moeite om na veertien jaar geploeter, de meest uiteenlopende vruchtbaarheidsbehandelingen, de talloze mislukkingen, de altijd aanwezige hoop en alle dappere pogingen om teleurstellingen het hoofd te bieden het ene eitje dat nu net geen fout gen meedroeg te laten voorgaan en zelf geen embryo te worden? Te veel moeite, zeker? Gewoon een gevalletje van sterke dadendrang, van het liefst voorop willen lopen en van puur egostische belangen, h?

Wat moet jij in mijn baarmoeder? Kom spontaan naar buiten en bespaar me een medisch begeleide bevalling, zoals de gynaecologe met de mooie lippen heeft voorgesteld.

Hups, floep, naar buiten. Daar heb ik wel een beetje buikpijn voor over en dan houden wij het samen voor gezien.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wat n keer lukt, lukt ook een tweede keer. De overgang ligt al op de loer, het is dus opschieten geblazen.

Vort! Weg!

Sorry, sorry, kind. Sorry dat ik totaal verkeerde dingen denk. Ik ben niet boos op jou, ik ben boos op het leven.

Slaap maar lekker verder, kindje van me, je mama weet wat ze moet doen.

Waarom loop je weg? Wat denk je dat je hiermee opschiet? Die vrouw was z aardig en z begripvol en z correct! Je gedraagt je als een onnozele puber! Gijs rent naast Kaia, zijn ademhaling dreigt hem het spreken onmogelijk te maken. Hij grijpt haar arm vast. Stop nu! Hij buigt voorover en komt overeind. Even bijkomen, we moeten praten.

Kaia rukt haar arm los.

Gijs haalt diep adem met open mond en trekt zijn schouders naar achteren. We gaan terug en we maken op een fatsoenlijke manier een afspraak.

Ik ga niet terug, zegt Kaia.

Als je niet beter wist, zou je kunnen denken dat dit een viersterrenrestaurant is. De brede rieten stoelen die bij de ronde houten tafels staan zijn comfortabel en de diverse buffetten zouden niet misstaan in een toplocatie. Er is hier niets te bespeuren van een ziekenhuissfeer.

Gijs heeft koffie en een chocolademuffin voor Kaia gehaald en spoort haar aan om vooral de muffin op te eten. Volgens hem kan de zoetigheid ervoor zorgen dat ze zich beter gaat voelen. Hij zet zelf zijn tanden in een zalmwrap.

Kaia kijkt toe als hij kauwt en slikt.

Ik denk dat ik nog zon wrap haal, zegt Gijs. Nu met pittige kip. Even de schrik wegeten.

Ze kijkt hem na als hij terugloopt naar het buffet waar de wraps liggen. Hij is dikker geworden en zijn haar is te lang. Sinds wanneer let hij niet meer op zijn gewicht? Op tijd naar de kapper gaan was altijd al een discussiepunt. Het zal Kaia niet verbazen als heks ex met de belachelijke naam Wiesje weer eens tegen hem gezegd heeft dat wat langer haar hem sexy maakt. Kaias beste vriendin Jill heeft de aanduiding heks ex bedacht, als alternatief voor Wiesje. Ze zijn het er al jaren over eens dat iemand die als volwassen vrouw nog de naam wil hebben van een klein meisje een verschrikkelijke aanstelster is.

Jill was degene die over de betekenis van heks begon te praten. Ze vertelde dat ze het woord gegoogeld had en vooral veel had opgestoken over hekserij op Wikipedia. Uit wat ze daar las, had ze begrepen dat de nadruk op kwaadaardig handelen van een heks voortkwam uit volksgeloof en dat hekserij vanuit de geschiedenis bekeken alleen te maken had met het aanroepen van bovennatuurlijke krachten om mensen of situaties te benvloeden. Toen besloten Kaia en Jill het volksgeloof te volgen en Wiesje uit te roepen tot heks ex. Die term zal Kaia nooit meer loslaten.

Next page
Light

Font size:

Reset

Interval:

Bookmark:

Make

Similar books «De heks in mij»

Look at similar books to De heks in mij. We have selected literature similar in name and meaning in the hope of providing readers with more options to find new, interesting, not yet read works.


Reviews about «De heks in mij»

Discussion, reviews of the book De heks in mij and just readers' own opinions. Leave your comments, write what you think about the work, its meaning or the main characters. Specify what exactly you liked and what you didn't like, and why you think so.